Norton Internet Security verwijderen?


 

Verstopt Norton Internet Security uw systeem? Norton is door de fabrikant op veel computers geinstalleerd, maar veel mensen houden niet van de druk die het op de prestaties van een systeem kan uitoefenen. Als u heeft besloten om voor een lichtere beveiliging soptie te kiezen, leest u hieronder hoe u Norton Internet Security volledig van uw systeem kunt verwijderen.

Stappen

1. Verwijderen met Windows Programma beheer

• Open het Configuratie scherm. Net als elk ander programma kunt u Norton Internet Security via het configuratie scherm verwijderen. U vindt het Configuratie scherm in het menu Start, of door te zoeken op "configuratie scherm".

• Open de programma manager. Als uw configuratie scherm zich in de categorie weergave bevindt, klikt u op de link "Een programma verwijderen". Als het zich in de pictogram weergave bevindt, open dan "Programma's en onderdelen" of "Programma's toevoegen/verwijderen".

• Hierdoor wordt een venster geopend met een lijst van al uw geinstalleerde programma's. Als u veel programma's hebt geinstalleerd of als uw computer wat ouder is, kan het even duren voordat de lijst is geladen.

• Zoek Norton Internet Security. Blader door de lijst totdat u Norton Internet Security vindt. Klik erop en klik vervolgens op de knop Verwijderen bovenaan de lijst. Volg de aanwijzingen om Norton Internet Security te verwijderen.

Verwijder andere Norton-producten. Er is mogelijk meer dan één Norton product op uw computer geinstalleerd. Zoek in de lijst naar meer Norton of Symantec-programma's en verwijder ze met de knop Verwijderen. Sommige programma's die u kunt tegenkomen zijn:

§  Anti-spam

§  Antivirus

§  Ga terug.

§  Wachtwoordbeheerder

§  Start uw computer opnieuw op. Nadat u de programma's hebt verwijderd, start u uw computer opnieuw op om het verwijderen te voltooien. Als u tijdens het verwijderings proces fouten hebt aangetroffen, raadpleegt u het volgende gedeelte.

2. De Norton Removal Tool gebruiken

• Download het verwijder programma. De Norton Removal-tool is een programma dat door Symantec is ontworpen om te helpen bij het verwijderen van Norton-programma's die niet correct kunnen worden verwijderd. U moet altijd eerst proberen het programma op de traditionele manier te verwijderen.

• De Norton Removal Tool kan rechtstreeks van de Symantec-website worden gedownload. Zoek naar "Norton removal tool" in Google en selecteer het eerste resultaat om naar de download pagina te gaan.

• Sluit alle Norton-vensters. Sluit alle geopende Norton-vensters voordat u het verwijderings programma uitvoert. Als iemand niet reageert,

• Voer het verwijderings programma uit. Dubbelklik op het .EXE-bestand dat u van Norton hebt gedownload. U moet de licentie overeenkomst die verschijnt accepteren en een captcha invoeren om te bewijzen dat u een mens bent. Het verwijderings proces kan enkele minuten duren nadat u het hebt gestart.

• Mogelijk moet u met de rechter muisknop op het verwijderings programma klikken en "Uitvoeren als beheerder" selecteren als u geen beheerdersrechten voor uw account heeft.

• Herstart je computer. Nadat het verwijderings programma klaar is met werken, wordt u gevraagd uw computer opnieuw op te starten.

Verwijder eventuele resterende mappen. Nadat uw computer opnieuw is opgestart, opent u de map Program Files op uw C:-station. Zoek naar resterende Norton-mappen die beide verwijderings procedures hebben overleefd. De meest voorkomende daders zijn:

§  Norton Internet beveiliging

§  Norton antivirus

§  Norton SystemWorks

§  Norton Persoonlijke Firewall

3.Nieuwe beveiligings software installeren

• Installeer een antivirus programma. Norton Internet Security bevatte een antivirus programma en daarmee is uw pc nu kwetsbaarder. Installeer een nieuw programma zoals Bitdefender, AVG of Kaspersky. Zie voor meer informatie over het installeren van een nieuwe antivirus.

• Schakel Windows Firewall opnieuw in. Norton gebruikt zijn eigen firewall software, maar schakelt Windows Firewall niet opnieuw in wanneer deze wordt verwijderd. U moet het handmatig weer inschakelen om uzelf tegen bedreigingen te beschermen.

• U hebt toegang tot de Windows Firewall instellingen in het Configuratie scherm. Zie [[Windows-Firewall inschakelen|deze handleiding]] voor meer details.

Bellen Norton Belgie ondersteuningsnummer als u meer wilt weten over andere services en hulpprogramma's.

Gerelateerde Links

Hoe het opstartenvan Norton Antivirus te stoppen


originele bron

Popular posts from this blog

Hoe Norton Backup inschakelen?

Hoe Norton-taal wijzigen?